Kliknij w zdjęcie poniżej aby dowiedzieć się więcej
Mój kanał na YouTube
Etykiety
Etykiety
Translate
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Pyszny, delikatny i kremowy sernik ciasteczkowy z aż 1,5 kg sera i dużą porcją kremu ciasteczkowego. Bez spodu, bez komplikacji – wystarczy wymieszać składniki i upiec.
Po upieczeniu wystarczy posypać cukrem pudrem i gotowe!
Idealny na święta, rodzinne spotkania i weekendowe słodkości.
Masa serowa
1,5 kg sera z wiaderka
5 jajek M
400 g kremu ciasteczkowego
200 ml śmietanki 30% (płynnej, NIE ubitej)
3 budynie waniliowe po 40 g (bez cukru – razem 120 g proszku)
Wykonanie
1. Wymieszanie składników
Do dużej miski dodaj:
ser,
jajka,
śmietankę,
budynie waniliowe.
Zmiksuj wszystko razem tylko do połączenia składników.
2. Dodanie kremu ciasteczkowego
Krem ciasteczkowy lekko podgrzej (mikrofala 20–30 sekund lub mały ogień), aby zrobił się lekko płynny.
Wlej go do masy serowej i również krótko zmiksuj.
3. Pieczenie
Wylej masę do formy (28×18 cm) wyłożonej papierem na dnie.
Piecz:
70 minut w 170°C, góra–dół
Po upieczeniu pozostaw w uchylonym piekarniku na 30 minut, aby sernik delikatnie ostygł i nie opadł gwałtownie.
4. Dekoracja
Całkowicie wystudzony sernik posyp cukrem pudrem.
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
