Wędlina z butelki
Składniki:
15 dkg mielonki
10 dkg sera żółtego
1/2 litra bulionu
3 łyżki majonezu
1 ugotowana marchewka
1/2 litra bulionu
3 łyżki majonezu
1 ugotowana marchewka
4 pieczarki z zalewy
5 łyżeczek żelatyny
koperek
Wykonanie:
żelatynę dodajemy do wrzącego bulionu
5 łyżeczek żelatyny
koperek
Wykonanie:
żelatynę dodajemy do wrzącego bulionu
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia studzimy
dodajemy majonez
doprawimy solą pieprzem
do butelki dajemy pokrojoną marchewkę pieczarki mielonkę ser żółty koperek
zalewamy galaretką zostawiamy do stężenia
dajemy do lodówki na kilka godzin lub całą noc
do butelki dajemy pokrojoną marchewkę pieczarki mielonkę ser żółty koperek
zalewamy galaretką zostawiamy do stężenia
dajemy do lodówki na kilka godzin lub całą noc