Ciasto z jagodami i kruszonką
Składniki:
Wykonanie:
jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę dolewamy olej
4 jajka
3/4 szklanki cukru
1.5 szklanki mąki pszennej
1.5 szklanki mąki pszennej
100 ml oleju
1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
Jagody
2 szklanki jagód
Jagody
2 szklanki jagód
2 łyżki budyniu jagodowego
cukier do smaku
jagody oprószamy kisielem
Kruszonka
1 szklanka mąki pszennej
1/4 szklanki oleju
4 łyżki cukru pudru
składniki kruszonki dokładnie mieszamy
składniki kruszonki dokładnie mieszamy
Wykonanie:
jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę dolewamy olej
dodajemy mąkę z proszkiem
ciasto dokładnie mieszamy dajemy do formy 27x 17 cm
ciasto dokładnie mieszamy dajemy do formy 27x 17 cm
wyłożoną papierem do pieczenia
na ciasto wykładamy jagody a na nie kruszonkę
pieczemy około 50 minut w 170 st
wierzch ciasta posypujemy cukrem pudrem
wierzch ciasta posypujemy cukrem pudrem