Mój kanał na YouTube

Translate

Ciasto z jagodami i kruszonką

  




Ciasto z jagodami i kruszonką

Składniki:
4 jajka
3/4 szklanki cukru
1.5 szklanki mąki pszennej
100 ml oleju
1.5 łyżeczki proszku do pieczenia

Jagody
2 szklanki jagód
2 łyżki budyniu jagodowego
cukier do smaku
jagody oprószamy kisielem

Kruszonka
1 szklanka mąki pszennej
1/4 szklanki oleju
4 łyżki cukru pudru
składniki kruszonki dokładnie mieszamy

Wykonanie:
jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę dolewamy olej 
dodajemy mąkę z proszkiem 
ciasto dokładnie mieszamy dajemy do formy 27x 17 cm 
wyłożoną papierem do pieczenia
na ciasto wykładamy jagody a na nie kruszonkę 
pieczemy około 50 minut w 170 st
wierzch ciasta posypujemy cukrem pudrem