Składniki:
1/2 kg mielonego mięsa np łopatki
1 szklanka ryżu
1 główka młodej kapusty
30 dkg pieczarek
sól pieprz słodka papryka
1 łyżka tłuszczu
1 cebula
2 szklanki bulionu
Wykonanie:
sól pieprz słodka papryka
1 łyżka tłuszczu
1 cebula
2 szklanki bulionu
Wykonanie:
1 Ryż gotujemy w dużej ilości osolonej wody tak jak makaron
odcedzamy dajemy na sitko
z kapusty opłukanej usuwamy głąb
gotujemy 3 minuty w osolonej wodzie oddzielamy liście
2 Ryż gotujemy na sypko przepis tutaj
obrane pieczarki kroimy podsmażamy z cebulą
2 Ryż gotujemy na sypko przepis tutaj
obrane pieczarki kroimy podsmażamy z cebulą
dusimy 10 minut miksujemy
dodajemy mięso ryż sól pieprz paprykę
farsz dokładnie mieszamy
liście kapusty rozkładamy dajemy farsz zwijamy gołąbki
układamy w garnku podlewamy bulionem gotujemy godzinę pod przykryciem
gołąbki podajemy z sosem pomidorowym przepis Tutaj
farsz dokładnie mieszamy
liście kapusty rozkładamy dajemy farsz zwijamy gołąbki
układamy w garnku podlewamy bulionem gotujemy godzinę pod przykryciem
gołąbki podajemy z sosem pomidorowym przepis Tutaj