Ciasto Biała Euforia
Składniki:
5 jajek
1 szklanka mąki pszennej
1/2 szklanki cukru
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Wykonanie:
jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę
Krem
20 dkg masła
20 dkg białej czekolady
20 dkg białej czekolady
1 słoiki dżemu
masło ucieramy do białości dodajemy startą czekoladę
krem dokładnie mieszamy
Wykonanie:
jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę
dodajemy mąkę proszek mieszamy
ciasto wykładamy do formy 17 x 27 cm
wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy około 25 minut w 170 st
ciasto kroimy na pół
jedną część ciasta smarujemy kremem
drugą część ciasta smarujemy dżemem
ciasto składamy
wierzch smarujemy kremem posypujemy czekoladą
ciasto dajemy do lodówki na 2 godziny