Klopsiki w młodej kapuście
Składniki:
30 dkg mięsa mielonego
1 jajko
1 główka młodej kapusty
5 pieczarek
1 cebula
1 surowy ziemniak
sól pieprz słodka papryka
2 łyżki koncentratu pomidorowego
2 łyżki tłuszczu
Wykonanie:
do mięsa dodajemy jajko sól pieprz paprykę
sól pieprz słodka papryka
2 łyżki koncentratu pomidorowego
2 łyżki tłuszczu
Wykonanie:
do mięsa dodajemy jajko sól pieprz paprykę
startą cebulę ziemniaka
masę mięsną bardzo dokładnie wyrabiamy
formujemy klopsiki smażymy na rozgrzanym tłuszczu
masę mięsną bardzo dokładnie wyrabiamy
formujemy klopsiki smażymy na rozgrzanym tłuszczu
dodajemy pokrojoną kapustę pieczarki koncentrat
polewamy małą ilością wody
doprawiamy sola pieprzem papryką
dusimy 30 minut pod przykryciem
doprawiamy sola pieprzem papryką
dusimy 30 minut pod przykryciem