4 jajka
1 szklanka mąki pszennej
1 szklanka mąki pszennej
1 budyń 40 g
1/2 szklanki cukru
100 ml oleju
1/2 szklanki cukru
100 ml oleju
100 ml mleka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Krem
20 dkg masła
15 dkg serka homogenizowanego
3/4 szklanki cukru pudru
masło z cukrem ucieramy do białości
dodajemy po łyżce serka
dokładnie ucieramy na puszysty krem
Rabarbar
40 dkg rabarbaru
4 łyżki cukru
1/2 szklanki wody
1 galaretka
opłukany rabarbar kroimy w plasterki
zalewamy woda dodajemy cukier gotujemy 5-10 minut
dosypujemy galaretkę mieszamy
Wykonanie:
jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę
dolewamy mleko olej dodajemy mąkę z proszkiem
ciasto bardzo dokładnie mieszamy
wykładamy do formy 27 x 17 cm wyłożonej papierem do pieczenia
ciasto bardzo dokładnie mieszamy
wykładamy do formy 27 x 17 cm wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy około 25 - 30 minut w 170 st
ciasto kroimy na pół
ciasto kroimy na pół
smarujemy obie części ciasta kremem
wykładamy tężejący rabarbar
wierzch ciasta smarujemy kremem posypujemy startą czekoladą