Ciasto z rabarbarem i kruszonką
Składniki:
1,5 szklanki mąki pszennej
100 ml oleju
1,5 szklanki mąki pszennej
100 ml oleju
100 ml mleka
3/4 szklanki cukru
3 jajka
3/4 szklanki cukru
3 jajka
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
1 cytryna
Rabarbar
40 dkg rabarbaru
1 łyżka kisiel
opłukany rabarbar kroimy w plasterki oprószamy kisielem
Wykonanie:
jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę
dodajemy mąkę z proszkiem
dolewamy olej mleko sok i skórkę z cytryny
ciasto dokładnie mieszamy dajemy do formy 27 x 17 cm
wyłożoną papierem do pieczenia
na ciasto dajemy pokrojony rabarbar
na ciasto dajemy pokrojony rabarbar
a na wierzch wykładamy kruszonkę
ciasto pieczemy około 45 minut w 170 st