Składniki
1.5 szklanki mąki
10 dkg masła
1/2 szklanki cukru
2 łyżki kakao
1 jajko
1 jajko
2 kwaśnej śmietany
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Ser
1 kg sera z wiaderka
1 szklanka cukru
3 jajka
1 budyń waniliowy 40 g
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Ser
1 kg sera z wiaderka
1 szklanka cukru
3 jajka
1 budyń waniliowy 40 g
2 łyżki mąki ziemniaczanej
30 dkg wiśni
Wykonanie :
do miski dajemy mąkę kakao proszek cukier stopione masło jajko śmietanę
ciasto dokładnie wyrabiamy dzielimy na dwie części
Wykonanie :
do miski dajemy mąkę kakao proszek cukier stopione masło jajko śmietanę
ciasto dokładnie wyrabiamy dzielimy na dwie części
większą część ciasta dajemy dajemy do formy 27 x 17 cm
wyłożonej papierem do pieczenia
Ser
jajkami z cukrem ubijamy na puszystą masę
dodajemy ser budyń mąkę wiśnie
dokładnie mieszamy
Ser
jajkami z cukrem ubijamy na puszystą masę
dodajemy ser budyń mąkę wiśnie
dokładnie mieszamy
na ciasto wykładamy masę serową a na nią pozostałe ciasto
sernik pieczemy w 170 st około 60 minut