Składniki:
1/2 litra mleka
2 budynie
3 łyżki cukru
Wykonanie:
budynie mieszamy w 1 szklance mleka pozostałe mleko gotujemy
dolewamy rozmieszany budyń gotujemy 2 minuty mieszamy
2 budynie
3 łyżki cukru
5 dkg masła
230 dkg masy krówkowej
okrągłe biszkopty
Jabłka
1.2 kg jabłek
2 galaretki wiśniowe
3 łyżki cukru
2 łyżki masła
Wykonanie:
budynie mieszamy w 1 szklance mleka pozostałe mleko gotujemy
dolewamy rozmieszany budyń gotujemy 2 minuty mieszamy
dodajemy masło cukier masę krówkową bardzo dokładnie mieszamy
tortownicę 22 cm wykładamy biszkoptami
dajemy ciepły budyń studzimy wykładamy tężejące jabłka
nas wierzch układamy biszkopty posypujemy migdałami
jabłecznik dajemy do lodówki na 4 godziny lub całą noc
jabłecznik dajemy do lodówki na 4 godziny lub całą noc