Składniki:
4 jajka
1.5 szklanki mąki pszennej
1 budyń 40 g
1 szklanka cukru
100 ml oleju
100 ml mleka
skórka z otartej cytryny
1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
Lukier
3 duże łyżki cukru pudru
1 łyżka mleka
płatki migdałowe
składniki lukru ucieramy
1
Wykonanie:
jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę
1
Wykonanie:
jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę
dolewamy mleko olej
dodajemy mąkę z budyniem proszkiem skórkę z cytryny
ciasto bardzo dokładnie mieszamy
wykładamy do formy 25 cm wysmarowanej tłuszczem
dodajemy mąkę z budyniem proszkiem skórkę z cytryny
ciasto bardzo dokładnie mieszamy
wykładamy do formy 25 cm wysmarowanej tłuszczem
pieczemy około 50 minut w 170 st
wierzch babki polewamy lukrem posypujemy migdałami
wierzch babki polewamy lukrem posypujemy migdałami