Mój kanał na YouTube

Translate

Naleśniki z kiszoną kapustą i mięsem z rosołu







Naleśniki z kiszoną kapustą i mięsem z rosołu

Składniki:
2 szklanki mąki
1 szklanka mleka
1 szklanka wody
3 łyżki stopionego masła
2 jajka

Farsz:
30 dkg ugotowanego mięsa z rosołu
70 dkg kiszonej kapusty
1 marchewka
1 cebula
2 łyżki tłuszczu
sól pieprz majeranek


Wykonanie:
do miski dajemy mąkę wodę mleko jajka sól stopione masło
ciasto mieszamy zostawiamy na 30 minut 
naleśniki smażymy na suchej patelni

Farsz:
cebulę marchewkę kroimy podsmażamy 
dodajemy pokrojoną kapustę
podlewamy szklanką wody 
dusimy 30 minut pod przykryciem
doprawiamy solą pieprzem majerankiem 
farsz dokładnie mieszamy z mielonym mięsem
na naleśniki nakładamy farsz składamy 
smażymy na złoty kolor z obu stron lub zapiekamy w piekarniku