2 szklanki mąki
1 szklanka mleka
1 szklanka wody
3 łyżki stopionego masła
2 jajka
Farsz:
30 dkg ugotowanego mięsa z rosołu
70 dkg kiszonej kapusty
1 marchewka
1 cebula
1 cebula
2 łyżki tłuszczu
sól pieprz majeranek
Wykonanie:
do miski dajemy mąkę wodę mleko jajka sól stopione masło
sól pieprz majeranek
Wykonanie:
do miski dajemy mąkę wodę mleko jajka sól stopione masło
ciasto mieszamy zostawiamy na 30 minut
naleśniki smażymy na suchej patelni
Farsz:
cebulę marchewkę kroimy podsmażamy
Farsz:
cebulę marchewkę kroimy podsmażamy
dodajemy pokrojoną kapustę
podlewamy szklanką wody
dusimy 30 minut pod przykryciem
doprawiamy solą pieprzem majerankiem
doprawiamy solą pieprzem majerankiem
farsz dokładnie mieszamy z mielonym mięsem
na naleśniki nakładamy farsz składamy
na naleśniki nakładamy farsz składamy
smażymy na złoty kolor z obu stron lub zapiekamy w piekarniku