Składniki:
2 szklanki mąki pszennej
3/4 szklanka cukru
2 łyżki kakao
6 białek
100 ml oleju
100 ml mleka
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Wykonanie:
białka z cukrem ubijamy na puszystą masę
dodajemy mąkę kakao z proszkiem dolewamy mleko olej
ciasto mieszamy dajemy do formy 27 x 17 cm
wyłożonej papierem do pieczenia
6 białek
100 ml oleju
100 ml mleka
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Krem
1/2 kg serka kremowego
cukru pudru
2 galaretki
1 puszkę brzoskwiń
galaretki zalewamy 250 ml wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia studzimy
serek ucieramy z cukrem dolewamy tężejącą galaretkę
dajemy pokrojone brzoskwinie krem mieszamy
Wykonanie:
białka z cukrem ubijamy na puszystą masę
dodajemy mąkę kakao z proszkiem dolewamy mleko olej
ciasto mieszamy dajemy do formy 27 x 17 cm
wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy w 170 st około 40 minut
1/3 ciasta ścinamy miksujemy
na ciasto wykładamy krem wierzch posypujemy okruchami ciasta