Składniki:
7 małych jajek
3/4 szklanki mąki
2 łyżki kakao1/2 szklanki cukru
2 łyżki oleju
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Krem
200 dkg masła
podłużne biszkopty
1 szklanka krojonych orzechów
1 szklanka masy kajmakowej
Wykonanie:
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę
Wykonanie:
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę
dajemy przesianą mąkę kakao z proszkiem
ciasto delikatnie mieszamy dajemy na blachę 34 x 38 cm
ciasto delikatnie mieszamy dajemy na blachę 34 x 38 cm
wyłożona papierem do pieczenia
pieczemy około 20 minut w 170 st
pieczemy około 20 minut w 170 st
ciasto zwijamy z obu stron zostawiamy do ostygnięcia
smarujemy kremem posypujemy orzechami
układamy biszkopty z obu stron zwijamy
wierzch smarujemy kremem posypujemy orzechami
ciasto dajemy do lodówki na parę godzin