Śledzie z marynaty z pomidorowejSkładniki:
8 filetów śledzia z zalewy octowej Przepis tutaj
lub śledzie al`matiasa
3 cebule
3 łyżki koncentratu pomidorowego
3 łyżki koncentratu pomidorowego
4 ogórki kiszone
2 łyżki octu jabłkowego
2 łyżki octu jabłkowego
1 szklanka zalewy z ogórków
2 liście laurowe
3 ziela angielskie
3 ziela angielskie
sól pieprz
Wykonanie:
filety śledziowe kroimy na 1/2 cm kawałki
[śledzie al`matias moczymy 2 godziny w mleku lub wodzie]
cebulę kroimy w piórka podsmażamy z oliwie
Wykonanie:
filety śledziowe kroimy na 1/2 cm kawałki
[śledzie al`matias moczymy 2 godziny w mleku lub wodzie]
cebulę kroimy w piórka podsmażamy z oliwie
dodajemy pokrojone ogórki koncentrat pomidorowy
doprawiamy solą pieprzem papryką
dolewamy ocet zalewę z ogórków
dodajemy liść laurowy ziele angielskie
marynatę mieszamy zagotowujemy studzimy
śledzie zalewamy marynatą przekładamy do słoika szczelnie zakręcamy
śledzie zalewamy marynatą przekładamy do słoika szczelnie zakręcamy
śledzie przechowujemy w lodówce