Składniki:
4 duże białka
1/2 szklanki oleju
1/2 szklanki oleju
2 łyżki płynnego miodu
1 szklanka cukru
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1.5 szklanki mąki pszennej
5 łyżek powideł
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody
2 łyżki kakao
1 szklanka cukru
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1.5 szklanki mąki pszennej
5 łyżek powideł
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody
2 łyżki kakao
przyprawy : cynamon kardamon
starta biała czekolada
Wykonanie:
białka ucieramy z cukrem na puszystą masę
Wykonanie:
białka ucieramy z cukrem na puszystą masę
dodajemy powidła obie mąki z proszkiem sodą i kakao
dolewamy olej ciasto dokładnie mieszamy z kardamonem cynamonem
ciasto wykładamy do formy 27 x 17 cm
wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy w 170 st około godziny
wierzch piernika posypujemy startą czekoladą