Składniki:
3 jajka
1/2 szklanki cukru
1 szklanka mąki pszennej
3 jajka
1/2 szklanki cukru
1 szklanka mąki pszennej
100 ml mleka
10 dkg masła
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Krem
1/2 kg sera białego
1 puszka brzoskwiń
1/2 szklanki cukru pudru
6 łyżeczek żelatyny
250 ml syropu z brzoskwiń
1/2 szklanki syropu gotujemy dodajemy żelatynę mieszamy
ser ucieramy z cukrem pozostałym syropem
dolewamy żelatynę ucieramy na puszystą masę
dodajemy pokrojone brzoskwinie krem mieszamy
Wykonanie:
jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę
jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę
dodajemy mąkę z proszkiem
dolewamy stopione masło mleko
ciasto mieszamy dajemy do formy 27 x 17 cm
wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy 35 minut w 170 st
ciasto kroimy na pół wykładamy krem
wierzch ciasta smarujemy kremem posypujemy startą czekoladą