Ciasto Plaster miodu
Wykonanie:
jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę dolewamy olej miód
Składniki :
3 duże jajka
1.5 szklanki mąki pszennej
1/2 szklanki cukru
1/3 szklanki oleju
3 łyżki miodu
1 łyżeczka sody
3 duże jajka
1.5 szklanki mąki pszennej
1/2 szklanki cukru
1/3 szklanki oleju
3 łyżki miodu
1 łyżeczka sody
1 łyżka soku z cytryny
Krem
25 dkg masła
1 szklanka masy krówkowej
1 szklanka pokrojonych orzechów
masło ucieramy do białość
dodajemy po łyżce masy krówkowej
ucieramy na puszysty krem
Wykonanie:
jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę dolewamy olej miód
dodajemy mąkę z sodą rozmieszaną z sokiem z cytryny
ciasto dokładnie mieszamy
dajemy do formy 27 x 17 cm wyłożonej papierem do pieczenia
ciasto pieczemy w 170 st około 35 minut
ciasto pieczemy w 170 st około 35 minut
ciasto kroimy na pół smarujemy 1/2 kremem posypujemy orzechami
nakładamy ciasto smarujemy kremem przykrywamy folią
ciasto dajemy do lodówki na kilka godzin