Sernik z wiaderka na herbatnikach
Składniki :1 kg sera z wiaderka
1 szklanka cukru
4 jajka
1 budyń
1/2 szklanki mąki pszennej
1/2 szklanki oleju
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka proszku do pieczenia
herbatniki do wyłożenia
Wykonanie :
jajkami z cukrem ubijamy na puszystą masę łączymy z serem
Wykonanie :
jajkami z cukrem ubijamy na puszystą masę łączymy z serem
dolewamy olej dosypujemy mąkę budyń proszek do pieczenia
masę serową bardzo dokładnie mieszamy
formę 27 x 17 cm wykładamy papierem do pieczenia
formę 27 x 17 cm wykładamy papierem do pieczenia
układamy herbatniki a na nie wykładamy 1/2 masy serowej
do pozostałej masy dodajemy kakao mieszamy
sernik pieczemy godzinę w 170 st
sernik pieczemy godzinę w 170 st
wierzch posypujemy cukrem pudrem