Kapusta czerwona na ciepło
Składniki:
1 średnia kapusta czerwona
1 cebula
sól pieprz cukier
1 średnia kapusta czerwona
1 cebula
sól pieprz cukier
4 goździki
10 dkg boczku wędzonego
10 dkg boczku wędzonego
ocet jabłkowy
Wykonanie:
kapustę drobno szatkujemy gotujemy 10 minut
Wykonanie:
kapustę drobno szatkujemy gotujemy 10 minut
w osolonej wodzie ze szczyptą cukru i goździkami
odcedzamy zakwaszamy octem mieszamy
boczek cebule kroimy w kosteczkę podsmażamy
do kapusty dajemy cukier sól pieprz boczek z cebulą
kapustę mieszamy podajemy na gorąco
odcedzamy zakwaszamy octem mieszamy
boczek cebule kroimy w kosteczkę podsmażamy
do kapusty dajemy cukier sól pieprz boczek z cebulą
kapustę mieszamy podajemy na gorąco