Składniki:
1/4 główki białej kapusty
1/2 kg mięsa mielonego
1/2 kg mięsa mielonego
sera żółtego
1 cebula
2 ząbki czosnku
1 cebula
2 ząbki czosnku
2 łyżki majonezu
2 łyżki koncentratu pomidorowego
sól pieprz słodka papryka majeranek
Wykonanie:
mięso doprawiamy solą pieprzem majerankiem
dodajemy startą cebule czosnek marchewkę majonez
sól pieprz słodka papryka majeranek
Wykonanie:
mięso doprawiamy solą pieprzem majerankiem
dodajemy startą cebule czosnek marchewkę majonez
masę mięsną dokładnie mieszamy
kapustę drobno kroimy oprószamy solą zostawiamy na 10 minut
przekładamy do naczynia żaroodpornego
przekładamy do naczynia żaroodpornego
na kapustę wykładamy masę mięsną
wierzch smarujemy koncentratem posypujemy startym serem
pieczemy 40 minut w 180 st pod przykryciem
zapiekankę podajemy z sosem pomidorowym przepis tutaj
pieczemy 40 minut w 180 st pod przykryciem
zapiekankę podajemy z sosem pomidorowym przepis tutaj