Kanie smażone w cieście naleśnikowym
Składniki:
grzyby kanie kapelusze
1 szklanka mąki pszennej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1 jajko
1/2 szklanki mleka
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
sól pieprz
tłuszcz do smażenia
Wykonanie:
mleko łączymy z jajkiem mąką proszkiem
tłuszcz do smażenia
Wykonanie:
mleko łączymy z jajkiem mąką proszkiem
doprawiamy solą pieprzem
ciasto dokładnie mieszamy
Cukinia
opłukane grzyby osuszamy
oprószamy solą pieprzem zanurzamy w cieście
smażymy w dużej ilości tłuszczu
ciasto dokładnie mieszamy
Cukinia
opłukane grzyby osuszamy
oprószamy solą pieprzem zanurzamy w cieście
smażymy w dużej ilości tłuszczu
na złoty kolor z obu stron
wyjmujemy na ręcznik papierowy
wyjmujemy na ręcznik papierowy