Ciasto Budyniowiec z jabłkami
Składniki:
1 szklanka mąki
4 jajka
1/2 szklanki cukru
1/2 szklanki mleka
100 ml oleju
100 ml oleju
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki kakao
szczypta soli
Budyń
1 litr soku z jabłek lub kompotu
3 budynie
1/2 szklanka cukru
szczypta soli
Budyń
1 litr soku z jabłek lub kompotu
3 budynie
1/2 szklanka cukru
4 duże jabłka
Kokos
1/2 szklanki kokosu
5 białek
1/2 szklanki cukru
Wykonanie:
Kokos
1/2 szklanki kokosu
5 białek
1/2 szklanki cukru
Wykonanie:
jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę
dodajemy mąkę kakao proszek dolewamy mleko olej
ciasto mieszamy
Budyń
3 szklanki soku gotujemy dolewamy rozmieszane budynie
Budyń
3 szklanki soku gotujemy dolewamy rozmieszane budynie
gotujemy na soku dodajemy jabłka cukier mieszamy
Kokos
białka ubijamy z cukrem łączymy z kokosem
Kokos
białka ubijamy z cukrem łączymy z kokosem
ciasto dajemy na blaszkę 17 x 27 cm
wyłożoną papierem do pieczenia
pieczemy w 170 st około 30 minut
na upieczone ciasto dajemy budyń a na niego masę kokosową
ciasto zapiekamy około 20 minut w 180 stopni
ciasto zapiekamy około 20 minut w 180 stopni