2 jajka
1,5 szklanki mąki pszennej
3/4 szklanki cukru
100 ml oleju
1 szklanka jogurtu
1 łyżka soku z cytryny
1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
Wykonanie:
jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę
1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
Jabłka
5 dużych jabłek
cynamon
obrane jabłka kroimy w dużą kostkę oprószamy cynamonem
Wykonanie:
jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę
dolewamy olej jogurt sok z cytryny dodajemy mąkę z proszkiem
ciasto dokładnie mieszamy z 1/2 jabłek
dajemy do formy 27 x 17 cm wyłożonej papierem do pieczenia
na wierzch ciasta dajemy pozostałe jabłka
szarlotkę pieczemy w 170 st około 45 minut
dajemy do formy 27 x 17 cm wyłożonej papierem do pieczenia
na wierzch ciasta dajemy pozostałe jabłka
szarlotkę pieczemy w 170 st około 45 minut