Leczo z cukinii i pieczarek
Składniki:
2 średnie cukinie
4 pomidory
15 dkg boczku wędzonego
30 dkg pieczarek
2 cebule
3 ząbki czosnku
2 łyżki koncentratu pomidorowego
sól pieprz tymianek
2 papryki czerwone
1/2 szklanki wody
łyżka tłuszczu
Wykonanie:
boczek cebulę kroimy w kostkę podsmażamy z pieczarkami
dodajemy pokrojone papryki cukinię pomidory podlewamy wodą
doprawiamy solą pieprzem tymiankiem
leczo dusimy 25 minut pod przykryciem
2 cebule
3 ząbki czosnku
2 łyżki koncentratu pomidorowego
sól pieprz tymianek
2 papryki czerwone
1/2 szklanki wody
łyżka tłuszczu
Wykonanie:
boczek cebulę kroimy w kostkę podsmażamy z pieczarkami
dodajemy pokrojone papryki cukinię pomidory podlewamy wodą
doprawiamy solą pieprzem tymiankiem
leczo dusimy 25 minut pod przykryciem
na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy zmiażdżony czosnek