Naleśniki brzoskwiniowe z budyniem
Składniki:
2 szklanki mąki pszennej
1 szklanka wody
Składniki:
2 szklanki mąki pszennej
1 szklanka wody
1 szklanka mleka
2 jajka
2 jajka
2 zmiksowane brzoskwinie
3 łyżki stopionego masła
sól cukier do smaku
3 łyżki stopionego masła
sól cukier do smaku
Budyń
3 budynie
1 litr mleka
5 dkg masła
3 /4 szklanki cukru
4 brzoskwinie
3 szklanki mleka gotujemy w pozostałym mleku mieszamy budynie
dolewamy do gotującego się mleka mieszamy budyń gotujemy 2 minuty
dodajemy cukier masło pokrojone brzoskwinie mieszamy
Wykonanie:
mąkę jajka wodę mleko sól cukier brzoskwinie stopione masło miksujemy
ciasto zostawiamy na 30 minut
naleśniki smażymy na suchej patelni
Wykonanie:
mąkę jajka wodę mleko sól cukier brzoskwinie stopione masło miksujemy
ciasto zostawiamy na 30 minut
naleśniki smażymy na suchej patelni