Ciasto Rarbarbarowy uśmiech
1/2 kg serka homogenizowanego
200 ml śmietany 30 %
1/2 szklanki cukru
3 galaretki
200 ml śmietany 30 %
1/2 szklanki cukru
3 galaretki
okrągłe biszkopty
starta czekolada
Rabarbar
1/2 kg rabarbaru
1/2 szklanki cukru
1/3 szklanki wody
rabarbar kroimy dodajemy wodę cukier
dusimy 10 minut studzimy
Wykonanie:
3 galaretki zalewamy 1 szklance wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia studzimy
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
dodajemy tężejącą galaretkę serek rabarbar
masę bardzo dokładnie mieszamy
formę 21 cm wykładamy biszkoptami
Wykonanie:
3 galaretki zalewamy 1 szklance wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia studzimy
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
dodajemy tężejącą galaretkę serek rabarbar
masę bardzo dokładnie mieszamy
formę 21 cm wykładamy biszkoptami
a na nie wykładamy masę serową
boki posypujemy startą czekoladą
boki posypujemy startą czekoladą
ciasto dajemy do lodówki na parę godzin