Składniki:
1 kg sera z wiaderka
250 ml śmietanki 30 %
1 szklanka cukru
3 galaretki
2 łyżki kakao
okrągłe biszkopty
mielone orzechy
Wykonanie:
mielone orzechy
Wykonanie:
formę 27 x 17 cm wykładamy biszkoptami
3 galaretki zalewamy 1 szklanka wrzącej wody
3 galaretki zalewamy 1 szklanka wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
dolewamy płynną galaretkę dajemy ser
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
dolewamy płynną galaretkę dajemy ser
masę mieszamy dzielimy na 2 części
do jednej części dodajemy kakao mieszamy
na środek wykładamy obie masy serowe na przemian
wierzch posypujemy orzechami
sernik dajemy na 4 godziny do lodówki
sernik dajemy na 4 godziny do lodówki