Racuchy kurczakowe
Składniki:
1.5 szklanki mąki
2 jajka
1 szklanka jogurtu
1 filet z kurczaka
2 jajka
1 szklanka jogurtu
1 filet z kurczaka
3 ząbki czosnku
1 łyżeczka proszku do pieczenia
sól pieprz słodka papryka
sól pieprz słodka papryka
garść koperku
tłuszcz do smażenia
Wykonanie:
do miski dajemy1/2 jogurtu pokrojone mięso koperek czosnek
tłuszcz do smażenia
Wykonanie:
do miski dajemy1/2 jogurtu pokrojone mięso koperek czosnek
masę dokładnie miksujemy dodajemy mąkę jajka proszek
doprawiamy solą pieprzem papryką
ciasto dokładnie mieszamy
racuszki kładziemy łyżką na rozgrzany tłuszcz
smażymy na złoty kolor z obu stron
smażymy na złoty kolor z obu stron