Mój kanał na YouTube

Translate

Pasztet z mięsa z rosołu

 



Pasztet z mięsa z rosołu

Składniki:
1kg mięsa gotowane np : z rosołu
1/2 kg świeżego boczku
20 dkg zaparzonej wątróbli
3 jajka
1/2 szklanki bułki tartej
1 szklanka wywaru 
4 szt ziela angielskiego
3 liści laurowe
sól pieprz majeranek

Włoszczyzna :
1 marchewka 1 pietruszka kawałek selera 

Wykonanie:
opłukany boczek gotujemy w osolonej wodzie do miękkości
z włoszczyzną oraz liściem laurowym zielem angielskim
opłukaną wątróbkę gotujemy 5 minut 
wszystkie składniki pasztetu miksujemy 
doprawiamy solą pieprzem majerankiem
masę dokładnie mieszamy z wywarem 
dajemy do formy keksowej 11x 25 cm
wyłożonej papierem do pieczenia 
pasztet pieczemy w 190  st około 1 godziny