Muffinki na walentynki
Składniki:
3 duże jajka
1 szklanka mąki pszennej
3/4 szklanki cukru
1/2 szklanki oleju
1/2 szklanki mleka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki kakao
Krem
20 dkg masła
1.5 szklanki mleka
1 budyń
1/2 szklanki cukru
naturalny barwnik czerwony zielony
1 szklankę mleka gotujemy w pozostałym mleku mieszamy budyń
zawiesinę dolewamy do mleka mieszamy
budyń gotujemy 2 minut mieszamy z cukrem studzimy
masło ucieramy do białości dodajemy po łyżce budyniu
ucieramy na puszysty krem
krem przekładamy do worka cukierniczego
dekorujemy muffinki
Wykonanie:
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę
dodajemy kakao mąkę z proszkiem dolewamy mleko olej
ciasto mieszamy nakładamy 3/4 papierowych foremek
pieczemy w 170 st 25 minut
ciasto mieszamy nakładamy 3/4 papierowych foremek
pieczemy w 170 st 25 minut