Składniki:
3 duże jajka
3/4 szklanki cukru
1 szklanka mąki pszennej
1/2 szklanki mleka
1/2 szklanki oleju
5 dkg startej czekolady
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Krem serowy
Wykonanie:
Krem
galaretkę zalewamy 1/2 szklanki wrzącej wody
Krem serowy
1 galaretka
20 dkg masła
15 dkg serka kremowego
1/2 szklanki cukru
Wykonanie:
jajka z cukrem ubijamy na puszysta masę
dodajemy mąkę z proszkiem startą czekoladę
dolewamy olej mleko mieszamy
ciasto dajemy formy 17 x 27 cm
wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy około 35 minut w 170 st
Krem
galaretkę zalewamy 1/2 szklanki wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia studzimy
masło z cukrem ucieramy do białości
masło z cukrem ucieramy do białości
dodajemy tężejącą galaretę serek
krem dokładnie ucieramy
ciasto kroimy na pół wykładamy krem nakładamy ciasto
wierzch smarujemy kremem posypujemy startą czekoladą
ciasto dajemy do lodówki na 2 godziny