Ciasto Dzień - Noc
1/2 szklanki mleka
2 łyżki kakao
2 łyżki kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Masa
1/2 kg kremowego sera białego
250 ml śmietanki 30 %
3/4 szklanki cukru
2 galaretki
5 połówek brzoskwiń
2 galaretki zalewamy 1 szklanką wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
śmietanę z cukrem ubijamy na sztywno
dodajemy ser tężejącą galaretkę
masę dokładnie mieszamy
Galaretka
1galaretka
zalewamy 1.5 szklanki wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia studzimy
Wykonanie:
jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę
dolewamy mleko olej dodajemy mąkę z kakao proszkiem
ciasto dokładnie mieszamy
dajemy do formy 27 x 17 cm wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy w 170 st około 30 minut
na ciasto wykładamy masę serową dajemy plasterki brzoskwiń
całość zalewamy tężejącą galaretką
ciasto dajemy do lodówki na 4 godziny lub całą noc