Składniki:
2 szklanki mąki
3 jajka
1 szklanka wody
1 szklanka mleka
1 szklanka wody
1 szklanka mleka
3 łyżki masła
szczypta soli cukru
Banany
4 banany
2 łyżki masła
2 łyżki miodu
szczypta soli cukru
Banany
4 banany
2 łyżki masła
2 łyżki miodu
bita śmietana
garść płatków migdałowych
Wykonanie:
mąkę mleko wodę jajka sól cukier stopione masło
garść płatków migdałowych
Wykonanie:
mąkę mleko wodę jajka sól cukier stopione masło
ciasto łączymy robotem zostawimy na 30 minut
naleśniki smażymy na rumiano
Banany
opłukane banany obieramy ze skóry kroimy w plasterki
na patelnię dodajemy masło miód banany
podsmażamy na złoty kolor
na naleśniki nakładamy banany zwijamy
dajemy śmietanę posypujemy prażonymi migdałami
opłukane banany obieramy ze skóry kroimy w plasterki
na patelnię dodajemy masło miód banany
podsmażamy na złoty kolor
na naleśniki nakładamy banany zwijamy
dajemy śmietanę posypujemy prażonymi migdałami