Kuleczki ziemniaczane
Składniki:
4 duże ziemniaki
2 łyżki oleju
4 łyżki mąki ziemniaczanej
sól słodka papryka zioła
4 duże ziemniaki
2 łyżki oleju
4 łyżki mąki ziemniaczanej
sól słodka papryka zioła
tłuszcz do smażenia
Wykonanie:
ziemniaki gotujemy 25 minut w osolonej wodzie
Wykonanie:
ziemniaki gotujemy 25 minut w osolonej wodzie
odcedzamy przepuszczamy przez praskę studzimy
dodajemy mąkę olej
doprawiamy solą pieprzem papryką ziołami
masę ziemniaczaną dokładnie mieszamy
formujemy kuleczki smażymy na rozgrzanym tłuszczu
doprawiamy solą pieprzem papryką ziołami
masę ziemniaczaną dokładnie mieszamy
formujemy kuleczki smażymy na rozgrzanym tłuszczu
wyjmujemy na ręcznik papierowy
kuleczki podajemy jako dodatek do mięs