Kotlety ziemniaczane nadziewane
Składniki:
1 kg ziemniaków
1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
1 jajko
sól
tłuszcz do smażenia
Farsz:
tłuszcz do smażenia
Farsz:
25 dkg mięsa wieprzowego
20 dkg pieczarek
1 cebula
1 marchewka
sól pieprz słodka papryka
1 łyżka tłuszczu
Wykonanie:
pokrojone pieczarki cebulkę marchewkę mięso podsmażamy
zalewamy mała ilością wody dusimy 30 minut
doprawiamy solą pieprzem papryką
farsz nadzienie mieszamy
Kotlety
Kotlety
ziemniaki gotujemy 25 minut w osolonej wodzie
odcedzamy przeciskamy przez praskę
dodajemy mąkę sól jajko
dodajemy mąkę sól jajko
masę ziemniaczaną dokładnie wyrabiamy
formujemy placek w środek dajemy nadzienie
formujemy placek w środek dajemy nadzienie
zlepiamy lekko płaszczymy
smażymy na złoty kolor z obu stron