Kotlety siekane
Składniki:
40 dkg łopatki
3 cebule
sól pieprz słodka papryka
3 ząbki czosnku
3 łyżki mąki
tłuszcz do smażenia
Wykonanie:
mięso cebulę czosnek rozdrabniamy
40 dkg łopatki
3 cebule
sól pieprz słodka papryka
3 ząbki czosnku
3 łyżki mąki
tłuszcz do smażenia
Wykonanie:
mięso cebulę czosnek rozdrabniamy
doprawiamy solą pieprzem papryką
masę mięsną bardzo dokładnie wyrabiamy
formujemy okrągłe kotlety obtaczamy w mące
smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z obu
masę mięsną bardzo dokładnie wyrabiamy
formujemy okrągłe kotlety obtaczamy w mące
smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z obu
dusimy 5 minut pod przykryciem