Składniki:
3 duże jajka
3/4 szklanki cukru
1 szklanka mąki pszennej
2 łyżki kakao
3 duże jajka
3/4 szklanki cukru
1 szklanka mąki pszennej
2 łyżki kakao
1/2 szklanki mleka
1/2 szklanki oleju
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
Krem
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
Krem
30 dkg kremowego serka
2 galaretki
200 ml śmietany 30 %
1/2 szklanki cukru
5 dkg kokosu
starta czekolada
Wykonanie:
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę
2 galaretki
200 ml śmietany 30 %
1/2 szklanki cukru
5 dkg kokosu
starta czekolada
Wykonanie:
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę
dodajemy kakao mąkę z proszkiem
dolewamy mleko olej
ciasto delikatnie mieszamy
wykładamy na blaszkę 27 x 17 cm
wyłożona papierem do pieczenia
ciasto pieczemy około 35 minut w 170 st
Krem
galaretki zalewamy 1 szklanką wrzącej wody
ciasto pieczemy około 35 minut w 170 st
Krem
galaretki zalewamy 1 szklanką wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia studzimy
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
dajemy płynną galaretkę serek masę mieszamy
ciasto kroimy na pół wykładamy krem nakrywamy ciasto
ciasto kroimy na pół wykładamy krem nakrywamy ciasto
wierzch ciasta smarujemy kremem posypujemy kokosem
ciasto dajemy do lodówki na 2 godziny