Składniki:
1/2 kg mięsa wieprzowego
2 papryki czerwone
4 ogórki kiszone
sól pieprz słodka papryka
3 łyżki koncentratu pomidorowego
2 cebule
2 ząbki czosnku
2 łyżki tłuszczu
1 szklanka makaronu
Wykonanie :
umyte mięso kroimy w 2 cm kostkę obsmażamy z cebulą czosnkiem
umyte mięso kroimy w 2 cm kostkę obsmażamy z cebulą czosnkiem
podlewamy wodą aby mięso było zakryte
dusimy 1.5 godziny pod przykryciem
do miękkiego mięsa dajemy makaron gotujemy 10 minut
dodajemy pokrojoną paprykę ogórki koncentrat pomidorowy
doprawiamy solą pieprzem papryką czosnkiem
dodajemy pokrojoną paprykę ogórki koncentrat pomidorowy
doprawiamy solą pieprzem papryką czosnkiem
całość zagotowujemy