Sernik z wiaderka na kruchym spodzie
Składniki:
1.5 szklanki mąki pszennej
1 jajko
1/2 szklanki cukru
1 jajko
1/2 szklanki cukru
1 łyżka kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
10 dkg masła
1 łyżeczka proszku do pieczenia
10 dkg masła
1 łyżka kakao
2 łyżki kwaśnej śmietany
szczypta soli
Ser
1 kg sera z wiaderka
4 duże jajka
1 budyń
1 szklanka cukru
1 łyżka kakao
Wykonanie:
do mąki dodajemy stopione masło śmietanę cukier jajko proszek
wyrabiamy ciasto dajemy do formy 17 x 27 cm
Ser
Ser
jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę dodajemy ser budyń
masę serową dokładnie mieszamy dzielimy na 2 części
do 1/3 masy serowej dajemy kakao mieszamy
na ciasto wykładamy jasną masę serową
a na nią dajemy łyżką masę z kakao mieszamy
sernik pieczemy w 170 godzinę
wierzch posypujemy cukrem pudrem.