Sernik z makiem na herbatnikach
Mak
20 dkg mielonego maku
1/3 szklanki oleju
1 szklanka wody
1/2 szklanki cukru
1 jajko
olejek migdałowy
Wykonanie:
ser z jajkami z cukrem dajemy do misy z robota
dodajemy budynie dolewamy olej
Składniki:
1 kg sera białego
1/2 szklanki oleju
1 szklanka cukru
3 jajka
2 budynie waniliowe
1/2 szklanki oleju
1 szklanka cukru
3 jajka
2 budynie waniliowe
Mak
20 dkg mielonego maku
1/3 szklanki oleju
1 szklanka wody
1/2 szklanki cukru
1 jajko
olejek migdałowy
Wykonanie:
ser z jajkami z cukrem dajemy do misy z robota
dodajemy budynie dolewamy olej
masę serową bardzo dokładnie ucieramy
Mak
mielony mak zalewamy wrzącą wodą zostawiamy na 30 minut
dodajemy jajko dolewamy olej olejek
Mak
mielony mak zalewamy wrzącą wodą zostawiamy na 30 minut
dodajemy jajko dolewamy olej olejek
masę makową dokładnie mieszamy
formę 27 x 17 cm wykładamy papierem do pieczenia
do formy dajemy herbatniki a na nie wykładamy masę serową oraz makową
sernik pieczemy w 170 st godzinę
formę 27 x 17 cm wykładamy papierem do pieczenia
do formy dajemy herbatniki a na nie wykładamy masę serową oraz makową
sernik pieczemy w 170 st godzinę
wierzch posypujemy startą czekoladą