Mój kanał na YouTube

Translate

Mięso mielone w cieście francuskim







Mięso mielone w cieście francuskim 


Składniki:
1 opakowanie ciasta francuskiego
ciasto kroimy na 8 części
 2 łyżki mleka  żółtko do smarowania

Nadzienie
30 dkg mięsa mielonego
1 jajko 
1 ziemniak
2 małe cebule
5 dkg boczku wędzonego
5 dkg sera żółtego
sól pieprz słodka papryka czosnek z ziołami
cebulę ziemniak boczek miksujemy
dodajemy mięso jajko 
masę mięsną dokładnie wyrabiamy formujemy 8 kulek
doprawiamy solą pieprzem papryką czosnkiem mieszamy
masę mięsna dokładnie wyrabiamy 
na kawałki ciasta nakładamy nadzienie 
formujemy kulkę odwracamy nacinamy 
wierzch smarujemy żółtkiem z mlekiem
dajemy do formy wyłożonej papierem do pieczenia 
pieczemy 35 minut w 190 st 
wierzch posypujemy startym serem zapiekamy 10 minut