Mój kanał na YouTube

Translate

Ekskluzywny Piegusek z kremem













Ekskluzywny Piegusek z kremem 


Składniki:
1 szklanka białek
1 szklanka maku
1 szklanka cukru
1 szklanka kokosu
1/2 szklanki mąki 
1/2 szklanki oleju
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

Masa
20 dkg masła
1 budyń 
3/4 szklanki cukru
1 puszka ananas
1.5 szklanki syropu z ananasa

Wykonanie:
białka z cukrem ubijamy na sztywno 
dodajemy mąkę mak kokos proszek 
ciasto delikatnie mieszamy wykładamy
do formy 17 x 27 wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy w 170 st około 40 minut

Krem
1 szklankę syropu gotujemy w pozostałym mieszamy budyń
dolewamy zawiesinę budyniową do syropu 
gotujemy 2 minuty studzimy
masło z cukrem ucieramy do białości 
dodajemy po łyżce zimnego budyniu 
ucieramy na puszysty krem 
ciasto kroimy na pół smarujemy obie części kremem
dajemy pokrojony ananas
wierzch ciasta smarujemy kremem posypujemy kokosem