Składniki :
3 duże jajka
1 szklanka mąki pszennej
3/4 szklanki cukru
1/2 szklanki oleju
3 duże jajka
1 szklanka mąki pszennej
3/4 szklanki cukru
1/2 szklanki oleju
1/2 szklanki mleka
2 łyżki kakao
2 łyżki kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Krem
25 dkg masła
1 szklanka masy krówkowej
10 dkg herbatników
garść rodzynek
masło ucieramy dodajemy po łyżce masy krówkowej
ucieramy na puszysty krem
dodajemy rodzynki herbatniki krem mieszamy
Wykonanie:
jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę
dolewamy mleko olej dodajemy mąkę z kakao proszkiem
ciasto dokładnie mieszamy
dajemy do formy 27 x 17 cm wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy w 170 st około 30 minut
ciasto kroimy na pół wykładamy krem przykrywamy ciastem
wierzch smarujemy kremem posypujemy startą czekoladą
ciasto dajemy do lodówki na 2 godziny