Mój kanał na YouTube

Translate

Ciasto orzechowiec













Ciasto orzechowiec

Składniki :
1 szklanka białek
1.5 szklanki orzechów
1/2 szklanki mąki krupczatki
3/4 szklanki cukru
1 duża łyżka kakao
1.5 łyżeczki proszku do pieczenia

Krem
3 budynie
1 litr mleka
10 dkg masła
3/3 szklanki cukru
1 słoik dżemu
okrągłe biszkopty
3 szklanki mleka gotujemy w pozostałym mieszamy budynie 
dolewamy do gotującego się mleka mieszamy 
dodajemy masło cukier mieszamy 
budyń gotujemy 3 minuty


Wykonanie:
białka  z cukrem ubijamy na puszystą masę 
dodajemy orzechy mąkę z proszkiem i kakao
ciasto dokładnie mieszamy dajemy do formy 21 cm
wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy w 170 st około 45 minut
ciasto kroimy na pól smarujemy dżemem 
układamy biszkopty wykładamy budyń przykrywamy ciastem
wierzch smarujemy budynie posypujemy mielonymi orzechami