6 jajek
6 łyżek mąki pszennej
6 łyżek cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki oleju
Krem
20 dkg masła
1/2 szklanki cukru pudru
1 szklanka mleka w proszku
1/2 szklanki mleka
2 łyżki kremu orzechowego
2 duże banany
masło z cukrem ucieramy do białości
dolewamy mleko dajemy mleko w proszku dokładnie ucieramy
krem dzielimy na 2 części
do mniejszej części kremu dodajemy krem orzechowy mieszamy
Wykonanie:
jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę
dodajemy olej mąkę przesianą z proszkiem
ciasto mieszamy dajemy na blachę 38 x 34 cm
wyłożona papierem do pieczenia
pieczemy około 25 minut w 170 st
gorącą roladę z papierem ściśle zwijamy w rulon studzimy
ciasto smarujemy kremem układamy banany
smarujemy kremem zwijamy
roladę dajemy do lodówki na 2 godziny