Mój kanał na YouTube

Translate

Krokiety

 




Krokiety 

Składniki:
2 szklanki mąki
1 szklanka mleka
1 szklanka wody mineralnej
3 łyżki masła
2 jajka

Farsz:
40 dkg mięsa gotowanego z rosołu
60 dkg kiszonej kapusty ugotowanej
1 cebula
sól pieprz kminek

Panierka
1 jajko
1/2 szklanki mleka
1/2 szklanki mąki
sól
bułka tarta
składniki panierki dokładnie mieszamy

Wykonanie:
mąkę wodę mleko jajka sól stopione masło mieszamy 
ciasto zostawiamy na 30 minut 
naleśniki smażymy na suchej patelni

Farsz:
mięso mielimy z podsmażona cebulką 
dodajemy pokrojoną kapustę
doprawiamy solą pieprzem kminkiem 
farsz dokładnie mieszamy
na naleśniki nakładamy farsz składamy 
zanurzamy w masie obtaczamy w bułce tartej
smażymy na złoty kolor z obu stron