Składniki:
80 dkg mięsa wołowego gulaszowego
2 duże cebule
3 pomidory
3 ząbki czosnku
2 duże ziemniaki
3 ząbki czosnku
2 duże ziemniaki
1 marchewka
20 dkg ugotowanej kiszonej kapusty
2 papryki czerwone
2 łyżki koncentratu pomidorowego
sól pieprz słodka papryka
Wykonanie:
mięso kroimy w dużą kostkę podsmażamy
20 dkg ugotowanej kiszonej kapusty
2 papryki czerwone
2 łyżki koncentratu pomidorowego
sól pieprz słodka papryka
Wykonanie:
mięso kroimy w dużą kostkę podsmażamy
z pokrojoną cebulą i czosnkiem podlewamy wodą
doprawiamy pieprzem papryką
dusimy około 3 godzin pod przykryciem
dodajemy pokrojone warzywa dusimy 30 minut
na koniec dajemy ugotowaną kapustę koncentrat pomidorowy
zupę zagotowujemy podajemy z pieczywem
dodajemy pokrojone warzywa dusimy 30 minut
na koniec dajemy ugotowaną kapustę koncentrat pomidorowy
zupę zagotowujemy podajemy z pieczywem