Racuchy z cukinii i jabłek
Składniki:
1/2 kg startej cukinii
1/2 kg startej cukinii
3 duże jabłka jabłka
1 szklanka mąki pszennej
2 jajka
1/2 szklanki cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
sól
tłuszcz do smażenia
cukier puder
Wykonanie:
cukinię ścieramy na tarce o drobny oczkach
1 szklanka mąki pszennej
2 jajka
1/2 szklanki cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
sól
tłuszcz do smażenia
cukier puder
Wykonanie:
cukinię ścieramy na tarce o drobny oczkach
jabłka ścieramy na tarce o dużych oczkach
dodajemy jajka mąkę cukier sól
ciasto dokładnie mieszamy
dodajemy jajka mąkę cukier sól
ciasto dokładnie mieszamy
racuchy kładziemy łyżką na rozgrzany tłuszcz
smażymy na złoty kolor z obu stron
smażymy na złoty kolor z obu stron
racuszki zdejmujemy na ręcznik papierowy
wierzch posypujemy cukrem pudrem
wierzch posypujemy cukrem pudrem