Składniki:
1.5 szklanki mąki pszennej
1 jajko
1/2 szklanki cukru
1 jajko
1/2 szklanki cukru
1/2 szklanki oleju
2 łyżki kwaśnej śmietany
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Ser:
1 kg sera z wiaderka
4 białka
1/2 szklanki mleka
1 szklanka cukru
2 budynie czekoladowe
1 szklanka cukru
2 budynie czekoladowe
1 łyżka kakao
duża garść rodzynek
1 łyżka mąki
kakao
Wykonanie:
do mąki dodajemy jajko cukier proszek
dolewamy śmietanę olej mieszamy
3/4 ciasta dajemy do formy 27 x 17 cm
wyłożonej papierem do pieczenia
Ser
białka z cukrem ubijamy na sztywno
Ser
białka z cukrem ubijamy na sztywno
dolewamy mleko dosypujemy budynie kakao
masę serową dokładnie miksujemy
ciasto oprószamy kakao
wykładamy rodzynki oprószone mąką dajemy masę serową
na wierzch dajemy pozostałe ciasto
sernik pieczemy godzinę w 170 st